Egyéb

Múzeumok Éjszakája a b24 Galériában

MÉ_2016_B24

Részletek

Könnyű nyári délutáni és esti programra invitálunk – kicsiket, nagyokat, családokat. A b24 Galéria programjai a határ és határtalanság, a pillanat és az örökkévalóság pólusai közötti tér bejárására buzdítanak.

16 órától

Molnár Dóra Eszter grafikusművésszel felnőtteknek szóló művészeti foglalkozáson vehetsz részt. Káplár Miklós és Ferenczy Zsolt paralel-tárlatán látható festmények elvarázsolt tájaihoz hasonló szürreális világot kreálhatsz és ezt egy a nyolcvanas években nagy népszerűségnek örvendő polaroid kamerával instant emlékképpé változtathatod.

Seres Gézával sörös- és kólásdobozokból készíthetsz lyukkamerát, az ott elkészült negatívokat pedig egy rövid laborálással pozitív képpé alakíthatod. Lyukkamerával készült fotó az Ó, egek! tárlaton is látható.

Gál Andrással egy kizárólag kézi megmunkálással készült Argentum kamera segítségével síkfilmre és polaroid filmekre exponálhatsz. Tudod-e, mit jelent a kontaktmásolat? Gyere el, hogy kipróbálhasd!

18 órától

Varga Tamás nedves kollódiumos technikával készít képeket, melynek folyamatát Te is figyelemmel kísérheted! Mobil labor? Nappali világosságban is pluszvilágítás? Fémlemezen és üvegen előhívódó direktpozitív kép? Mindezek a furcsaságok várnak, ráadásul Te lehetsz az a szerencsés kiválasztott, aki haza is viheti a vele készített képet! Estére az is kiderül, vajon ezzel az eljárással készíthető-e fénykép felhőkről…

20 órától

Az Ó, egek! Káplár Miklós és Ferenczy Zsolt paralel-tárlatán a kurátor Eleöd Ildikó és Ferenczy Zsolt képzőművész vezet végig bennünket. Rákérdezhetsz a kurátornál, hogyan talált rá a két alkotó munkáiban felfedezhető párhuzamra, a kiállító művésztől pedig azt is megtudakolhatod, meglepődött-e a közös tárlat ötletén. És rácsodálkozhatsz e két nagyon különböző művész, Káplár Miklós és Ferenczy Zsolt alkotásainak összecsengésére.

A b24 Galéria tárlatának látogatása, valamint a művészeti foglalkozáson, a fotográfiai workshopokon és a tárlatvezetésen a részvétel ingyenes.

A Múzeumok éjszakája programsorozat alkalmából meghosszabbított nyitvatartással déli 12 órától éjfélig várjuk az érdeklődőket.